Szókereső

 2013.02.12. 13:14

Igazán üde színfolt ez az app a játékok seregében, az idei év legnagyobb meglepetése, legalábbis számomra... Lássuk miről van szó!

Minden alkalommal kissé csalódottan veszem tudomásul, hogy milyen kevés magyar nyelvű alkalmazás van a „piacon”, de amikor véletlenül rábukkanok egyre, akkor mindig kellemes meglepetés ér. Nem volt ez máshogy a Szókeresővel sem, amikor egy hideg téli estén a figyelmembe ajánlották. Azonnal le is töltöttem, s hát mit mondjak... szerelem volt első érintésre! ;)

A játékban nincs más dolgunk, mint saját szókincsünket tesztelni vagy éppen összemérni a tudásunkat barátaink, ismerőseink ellen. Az alaptábla 3x3 kockából, a magyar abc valamennyi betűjének véletlenszerű keverékéből áll, ahol csupán annyi a feladatunk, hogy minimum 3, de akár ennél jóval több betűből álló szavakat alkossunk, úgy, hogy minden kocka csak egyszer szerepelhet. Nem is tűnik nehéznek, ugye? :) A rendelkezésünkre álló időt mi magunk szabhatjuk meg (lehet akár végtelen is) és az igazán profik próbálkozhatnak a 4x4-es vagy akár az 5x5-ös táblákon is! :)

sz1.jpg

A játék nagyjából 60.000 szót ismer, de az elfogadott szavakra azért vonatkozik pár szabály:

  • Főnévek: köznév, egyes szám. Pl. virág, evés.

  • Igék: jelen idő, E/3, kijelentő mód, alanyi és tárgyas ragozás. Pl. iszik, issza, megy.

  • Melléknevek: Pl. szép, fekete.

  • Főnévi igenevek: Pl. enni, aludni.

  • Melléknévi igenevek: Pl. adandó.

  • Csak jel (pl. többesszám) ill. rag (pl. tárgyeset) nélküli alak!

Ezen kívül nagyon fontos, hogy egy-egy betűről csak a szomszédos mezőre léphetsz, akár átlósan is!

Lehetőség van többjátékos módra (akár négyen is lehet versenyezni :) ), s a toplistán megtekinthető valamennyi elért eredmény!

Nos, ki tudja elérni a 100 %-ot? :) Hajrá!

Címkék: ajánló game android logikai szókereső

A bejegyzés trackback címe:

https://androidgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr925076344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása